המצרכים(5 מנות):
לפסטה:
חבילת פסטה בכל צורה שאוהבים
2 כפות מלח
מים
לרוטב בולונז:
500 גרם בשר בקר טרי טחון של מעדני הטלה
בצל גדול קצוץ
רבע כוס שמן זית לטיגון
3 שיני שום קצוצות
300 גרם רסק עגבניות
עגבנייה אחת קלופה ומגורדת
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט בהרט (לא חובה)
כוס מים
10 עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
1.מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים בסיר גדול את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים יחד עוד 2 דקות.
2.מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג. מטגנים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו מאדום לחום-אפרפר וכל הנוזלים מתאדים (זה חשוב!).
3.מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב, תוך כדי חריכה קלה של הרסק (זה נותן טעם וארומה מיוחדים).
4.מוסיפים את העגבנייה המגורדת, התבלינים היבשים והמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הצורך.
5.מוסיפים את הבזיליקום ומכבים את האש.
6.אחרי שהרוטב מוכן מכינים את הפסטה: מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים ומלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן (נמנעים מבישול יתר). כשהפסטה מוכנה מסננים אותה היטב, מערבבים עם הרוטב ומגישים או מחלקים למנות ושולחים למקרר.